ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

fit-it

nikoleta kyriakopoulou ergonutrition

Η υγιεινή διατροφή «συνάντησε» παιδιά στη Μήλο και τη Νίσυρο

Ευκαιρία να αξιολογήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες είχαν οι μαθητές των σχολείων της Μήλου και της Νισύρου στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ενημερωτικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τρώω υγιεινά, νιώθω καλά!», της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, στο οποίο συμμετείχε το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, τα οφέλη ενός δραστήριου τρόπου ζωής, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη του ισορροπημένου τρόπου ζωής μέσω της παροχής σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, όπως και μέσω της παρακολούθησης ομιλιών έγκριτων επιστημόνων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διαιτολόγοι, αξιολόγησαν την ποιότητα των διατροφικών συνηθειών όλων των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Οι διατροφικές συνήθειες αξιολογήθηκαν σε συνολικά 296 μαθητές (224 μαθητές από τη Μήλο & 72 μαθητές από τη Νίσυρο) με βάση τον δείκτη KIDMED, ένα διεθνώς αποδεκτό σταθμισμένο επιστημονικό εργαλείο για την εκτίμηση του βαθμού υιοθέτησης των μεσογειακών συνηθειών διατροφής.

Μέτριας ποιότητας διατροφικές συνήθειες

Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, η πλειονότητα των μαθητών (55,4%), παρουσιάζει μέτριας ποιότητας διατροφικές συνήθειες.

Περίπου το ένα τρίτο (27,7%) των μαθητών παρουσιάζει καλές διατροφικές συνήθειες, σύμφωνες δηλαδή με το πρότυπο της μεσογειακής δίαιτας, ενώ το υπόλοιπο (16,9%) εμφανίζει ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες δηλαδή απέχουν κατά πολύ από αυτές που χαρακτηρίζονται ως μεσογειακές.

Η πλειονότητα των μαθητών κατέγραψε αρκετές επιθυμητές διατροφικές συνήθειες, όπως η καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος και η μη κατανάλωση στο πρωινό αλμυρών ή γλυκών αρτοσκευάσματα εμπορίου. Αντιθέτως, οι πιο συχνές διατροφικές συνήθειες που χρειάζονται βελτίωση αφορούσαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών και ψαριού.

Συγκεκριμένα: Σε ποσοστό 96%, όλα τα παιδιά καταναλώνουν καθημερινά ελαιόλαδο στο σπίτι τους, ενώ σε ποσοστά που κυμαίνονται από 63% έως 73%, παίρνουν καθημερινά πρωινό γεύμα, καταναλώνουν τουλάχιστον ένα φρούτο ή ένα φυσικό χυμό, ενώ καταναλώνουν όσπρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο διαπιστώνεται μικρή κατανάλωση σε ψάρια, δεύτερο φρούτο ή βραστά λαχανικά.

efsyn.gr

You may also like...

0 thoughts on “Η υγιεινή διατροφή «συνάντησε» παιδιά στη Μήλο και τη Νίσυρο”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΚΑΙΡΟΣ

Feb 17 - Sun
Rodos, GR
13°C
Day Cond. Temp.
sun 02/17
13/13°C
mon 02/18
14/14°C
tue 02/19
15/14°C
wed 02/20
15/14°C
thu 02/21
16/15°C

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

February 2019
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Follow by Email
Google+
RSS
Twitter
Facebook
Facebook