ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

fit-it

nikoleta kyriakopoulou ergonutrition

Ο πόλεμος του φράγματος Γαδουρά. Κόντρες ΔΕΥΑΡ – ΠΝΑΙ δηλώσεις Τσίκκη , Ζαννετίδη

Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά και στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ χαρακτήρισε τη δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ  κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Αντιδράσεις στους κόλπους της  διοίκησης της ΔΕΥΑΡ προκάλεσε η δήλωση του  κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρέχει δωρεάν το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά στην ΔΕΥΑΡ, τονίζοντας ωστόσο πως ευελπιστεί αυτή η πολιτική να αποτυπωθεί στα τιμολόγια της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο κ. Τσίκκης με σημερινές του δηλώσεις έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια από πλευράς της περιφερειακής αρχής όταν μάλιστα είναι γνωστό πως ο ίδιος έχει προαναγγείλει την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η ΔΕΥΑΡ κατά τη διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Ήδη η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ επεξεργάζεται το σχέδιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής της, με γνώμονα την  καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών αλλά και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους τους πολίτες.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου , ο κ. Δημήτρης Τσίκκης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η σημερινή δήλωση μου δεν αποτελεί μομφή κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργου Χατζημάρκου αλλά οφείλω από την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου να προασπίσω και να διαφυλάξω  τα συμφέροντα του. Όμως διερωτώμαι  από πότε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γίνεται διαχειριστής του Φράγματος Γαδουρά και πώς θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο την δαπάνη της λειτουργίας του, που είναι κοστοβόρα και φτάνει ετησίως το ποσό του 1,5 ή 2 εκ.ευρώ;  Από ποιους πόρους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται για την λειτουργία του Φράγματος Γαδουρά όταν τα μόνα έσοδα της προέρχονται από τους Κ.Α.Π. και διατίθενται για την μισθοδοσία του προσωπικού της και γενικά των λειτουργικών της εξόδων; »

Σαν διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θεωρούμε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που άφησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή θα πρέπει να δαπανούνται σ έργα υποδομών όπως κατασκευή της δεύτερης φάσης του αγωγού φράγματος προς Ν Ρόδο, περιοχή Καλαβαρδών, βελτίωση αντλιοστασίων κλπ.

Πάντως ο κ. Τσίκκης και σήμερα ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η δεξαμενή που κατασκευάστηκε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων δεν επαρκεί για την υδροδότηση του συνόλου της πόλης Ροδίων άλλα ενός τμήματος της. Παράλληλα διαμηνύει, ότι η ΔΕΥΑΡ δεν πρόκειται να ανοίξει τις κάνουλες για την υδροδότηση μέρους της πόλης Ροδίων αν δεν εξασφαλιστεί «ΕΓΓΡΑΦΩΣ» η επάρκεια του νερού και δεν ελεγχθεί εξονυχιστικά η ποιότητα του.

 Η απάντηση Ζαννετίδη….

Φ. Ζαννετίδης: «Ο Δ. Τσίκκης δεν μπορεί να εκβιάζει και να τρομοκρατεί την περιφερειακή αρχή, πολύ δε περισσότερο τον ροδιακό λαό»

Με την αναφορά του στα 40 εκατ. ευρώ, επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια,  για το μεγαλύτερο ξεπούλημα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Με σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, απάντησε στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Κ. Δημήτρη Τσίκκη, σχετικά με το Φράγμα Γαδουρά.

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε:

«Εντυπωσιάζει πράγματι το γεγονός ότι ο κ. Δ. Τσίκκης αντέδρασε με σημαντική… χρονοκαθυστέρηση στην αναφορά του Περιφερειάρχη για την δωρεάν παροχή του νερού από το φράγμα του Γαδουρά στην ΔΕΥΑΡ, όταν ο κ. Χατζημάρκος έχει δηλώσει δημοσίως την βούλησή του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, συναισθανόμενος πλήρως τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Προς τι λοιπόν η ετεροχρονισμένη και επιλεκτική ευαισθησία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ;

Από την δήλωσή του προκύπτει σαφώς ότι σκοπός του δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΡ που επικαλείται. Είναι το πρόσχημα πίσω από το οποίο κρύβονται οι σκοπιμότητες του ιδίου και πρωτίστως των υποβολέων του.

Οι πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίκκη αποκαλύπτονται στην τέταρτη παράγραφο της δήλωσής του.

Συνιστούμε λοιπόν στον κατά τα άλλα φιλεύσπλαχνο κ. Τσίκκη, , αντί να τον πιάνει ο πόνος για το που θα διαθέσει η Περιφέρεια τα ψίχουλα των 40 εκατ. ευρώ και από πού προέρχονται οι πόροι της, να δείξει την ίδια ευαισθησία και να αναρωτηθεί για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που ξεπουλήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και γι αυτούς που μένοντας άφωνοι, άπραγοι και απαθείς, έγιναν συνεργοί  στο μεγαλύτερο ξεπούλημα που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίκκη να εκβιάζει την περιφερειακή αρχή, πολύ δε περισσότερο τον ροδιακό λαό, επικαλούμενος την ανεπάρκεια της δεξαμενής ύδρευσης της πόλης. Τα παράπονά του σε εκείνους που σχεδίασαν το έργο. Αλλά σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι έχει επιλεκτική μνήμη. Γονυπετής ο κ. Τσίκκης θα έπρεπε να ευχαριστεί την περιφερειακή αρχή που έτρεξε ταχύτατα τις διαδικασίες για να λειτουργήσει το Φράγμα Γαδουρά εντός των προβλεπομένων από την ΕΕ προθεσμιών και απέτρεψε τον κίνδυνο της εξ ολοκλήρου επιστροφής των κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του.

Απαιτούμε από τον κ. Τσίκκη να ανακαλέσει άμεσα τις αιχμές του περί καταλληλότητας του νερού, που συνιστούν κατάφωρη και απροσχημάτιστη  διασπορά ψευδών ειδήσεων, όταν η ποιότητα του νερού έχει ελεγχθεί αρμοδίως και είναι εφάμιλλη του εμφιαλωμένου.

Όσο για τον φορέα διαχείρισης του Φράγματος, είναι μια συζήτηση που δεν νομιμοποιείται να κάνει ο κ. Τσίκκης, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε καν το πρόβλημα ύδρευσης των αγροτών της Λαχανιάς!

Τέλος, καλούμε τον δήμαρχο της Ρόδου και πολιτικό προϊστάμενο της ΔΕΥΑΡ,  να πάρει θέση για τις ανερμάτιστες δηλώσεις του προέδρου της Επιχείρησης».  

 

 

 

 

 

 

You may also like...

0 thoughts on “Ο πόλεμος του φράγματος Γαδουρά. Κόντρες ΔΕΥΑΡ – ΠΝΑΙ δηλώσεις Τσίκκη , Ζαννετίδη”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΚΑΙΡΟΣ

Mar 20 - Wed
Rodos, GR
18°C
Day Cond. Temp.
wed 03/20
17/16°C
thu 03/21
18/16°C
fri 03/22
18/17°C
sat 03/23
19/17°C
sun 03/24
13/11°C

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

March 2019
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Follow by Email
Google+
RSS
Twitter
Facebook
Facebook