ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ

fit-it

nikoleta kyriakopoulou ergonutrition

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Πυλώνα

Εγκαινιάστηκε σήμερα (Πέμπτη) από το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο  ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός της Τοπικής Κοινότητας Πυλώνας που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα στην ημερήσια φροντίδα των παιδιών  της δημοτικής ενότητας Λινδίων.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα, παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου ο οποίος τέλεσε  τον αγιασμό  και  παρέστησαν: ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλλης, ο χωρικός περιφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην δήμαρχος Λινδίων Μανόλης Παλλάς,  η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας και προσχολικής αγωγής  Λίτσα Κρεμαστινού- Ροδίτη, ο αντιδήμαρχος διοικητικών Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Παλαιολόγου, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Πετράκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής, ο  περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυλώνας  Σωτήρης Καραμαρίας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Πυλώνας  κατασκευασμένος με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές  είναι δυναμικότητας 15 βρεφών και 80 νηπίων προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και των γύρω οικισμών.

Ο κ. Χατζηδιάκος  δήλωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι «κανένα παιδί του νησιού της Ρόδου να μη μείνει χωρίς ημερήσια φροντίδα και πρόσθεσε ότι και στα 22 κέντρα που λειτουργεί ο δήμος  στο νησί οι υπηρεσίες συνεχώς αναβαθμίζονται».

Το οικόπεδο αποτελεί δωρεά της Εκκλησίας,  γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ρόδου. Δράττοντας της ευκαιρίας δε  του ζήτησε την παραχώρηση οικοπέδου στην Παστίδα,  για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου σε μία περιοχή που η δόμηση αναπτύσσεται  ταχύτατα.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο τους πρώην δημάρχους Λινδίων κ.κ Γιώργο Θαρρενό και Μανώλη Παλλά όσο και τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη καθώς και τον πρώην δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά που επί των ημερών τους ξεκίνησε  η μελέτη και κατασκευή του σταθμού.

Αξίζει να τονιστεί ότι η μελέτη συντάχθηκε το 2010 και το έργο εντάχθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η εκτέλεσή του ξεκίνησε το 2012 με τελικό προϋπολογισμό 928.891,00 Ευρώ. Εργολήπτρια εταιρία ήταν η «Καμπαστάνα Δέσποινα Ο.Ε»

Την επίβλεψη του έργου είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου ενώ σημαντική ήταν η συμβολή και του προέδρου της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε κ. Γιάννη Κούρτη.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Πυλώνας περιλαμβάνει:

  • Χώρο βρεφών
  • Πέντε αίθουσες απασχόλησης νηπίων
  • Τραπεζαρία
  • Κουζίνα
  • Χώρους προσωπικού και βοηθητικούς χώρους
  • Χώρο γραφείων
  • Διαμορφωμένο αύλειο χώρο με παιδική χαρά

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

0 thoughts on “Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Πυλώνα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΚΑΙΡΟΣ

Mar 19 - Tue
Rodos, GR
12°C
Day Cond. Temp.
mon 03/18
12/12°C
tue 03/19
16/15°C
wed 03/20
16/15°C
thu 03/21
17/16°C
fri 03/22
19/17°C

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

March 2019
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Follow by Email
Google+
RSS
Twitter
Facebook
Facebook